Bad Aussee

Bad Aussee

Bad Aussee

Bad Aussee is een prachtige ‘kuhrstad’ in het midden van Oostenrijk en telt zo’n kleine 5.000 inwoners. Bad Aussee is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken en maakt deel uit van het Bezirk Liezen. Veel mensen uit Wenen en Duitsland hebben in de deze regio een tweede woning.


Ausseerland

Ausseerland

Het Ausseeerland bestaat uit de dorpen Bad Aussee, Grundlsee en Altausee. Het omgeving is adembenemend met prachtige bergen, gletschers en meren. Ausseeerland is een regio vol tradities en feesten. Mensen lopen hier in traditionele kleding: Lederhose en Dirndl. In mei of juni is het Narzissenfest. Een feest dat meerdere dagen duurt en jaarlijk ca. 30.000 bezoekers trekt (www.narzissenfest.at).

Heerlijke restaurants op toplocaties

Er zijn meerdere mooie meren binnen 5 kilometer waaraan diverse schitterende restaurants liggen. Aan de Toplitzsee in Gössl ligt de Fisch Hütte, hier kunt u een heerlijke knoflook saibling eten. Ook hier is het terras waanzinnig mooi.

Restaurants Bad Aussee

In de regio zijn meerdere goede restaurants in verschillende prijsklassen gevestigd: van culinair tot een goede pizza of schnitzel. Een aantal mogelijkheden:

De Steirerhütte in Bad Mitterndorf

De Steirerhütte in Bad Mitterndorf

Eigenaar Christiaan heet u van harte verwelkomen. Het is een berghut waar op niveau gekookt wordt. U kunt hier de heerlijkste wijnen en schnaps proeven. Verder heeft de Steirerhütte een heerlijk vers gerookte Saibling die uit de meren in de buurt komen. www.steirerhuette.at

Restaurant Seeblick

Restaurant Seeblick

Hier werken Stefan en Hannah. Stefan bestiert de keuken en Hannah stuurt de bediening aan. Stefan kan heerlijk koken en heeft net weer een “Haube” gekregen. Oostenrijk werkt niet met Michelin sterren maar met hoedjes. Seeblick heeft een wisselende seizoenskaart en heerlijke wijnen. Dit restaurant in Grundlsee heeft het beste terras van de regio met een werkelijk schitteren uitzicht over het meer. www.seeblickhotel.grundlsee.at

De Blaa Alm in Loser

De Blaa Alm in Loser

Een schitterende oostenrijkse berghut op een waanzinnige plek. Hier kunt u wandelen of in de winter langlaufen. De keueken is Oostenrijks en ze hebben een heerlijke Blaa Alm schnitzel.

Het Salzhaus

Het Salzhaus

De pizzeria van het dorp Bad Ausee. U kunt hier heerlijke pizza’s eten. Verder is hier de enige discotheek van de omgeving in gevestigd. Uw kinderen zullen zich hier prima vermaken. Facebook/salzhausbadaussee